Բերել եմ Քինոայով աղցանի անչափ համեղ ու առողջարար բաղադրատոմս:
Բաղադրիչներ՝
🔸Քինոա (սագախոտ)
🔸Լոլիկ
🔸Եգիպտացորեն (եփված)
🔸Համեմ
🔸Արևածաղկի սերմ (բոված)
🔸Սոխ (ըստ ցանկության)
Թանձրուկի համար՝
▪Լիմոնի հյութ
▪Ձիթապտղի ձեթ
▪Աղ
▪Սև պղպեղ
Քինոան նախքան եփելը պետք է լվանալ (հակառակ դեպքում դառը համ կունենա) :
1 բաժակ քինոային ավելացնել 2 բաժակ ջուր, 1/4 թ/գ աղ: Եռալուց հետո ծածկել ու մարմանդ կրակի վրա եփել 20 րոպե: Հետո պատառաքաղով խառնել (այդպես ծավալ ենք հաղորդում): 😉
Բոլոր բաղադրիչները խառնել, ավելացնել թանձրուկը ու վայելել☺️👌
Սագախոտը (նաև Եփութուխ, լատ.՝ Quinoa) շատ սննդարար հացազգի է, որը հարուստ է մագնեզիումով ու երկաթով, և ունի սպիտակուցի բարձր մակարդակ (12%-18%): Սագախոտն աճել է Հարավային Ամերիկայի բնությունում, սական իր գերուտեստ լինելու շնորհիվ՝ այժմ նաև աճեցվում է այլ տեղերում, ինչպես նաև Հայաստանում:
Հեշտությամբ է եփվում, և կարելի է այն օգտագործել բազում հեշտ և սննդարար ուտեստներ ստեղծելու համար: Գոյություն ունեն սպիտակ, կարմիր և սև տեսակներ, սակայն եփվելու և սննդային արժեքի տեսանկյունից շատ չեն տարբերվում: